Snabbfakta om ROT-avdraget

vatten och avlopp rotavdrag

Vi får mycket frågor kring ROT-avdraget och för att underlätta för dig som kund så har vi sammanställt några viktiga snabbfakta kring Skatteverkets riktlinjer. Du finner information i sin helhet i denna artikel.

Krav på företaget du anlitar

Företaget du anlitar ska ha F-skattsedel och den du anlitar ska inte vara en närstående. Du behöver även säkerställa att företaget du anlitar säkerställer vilket typ av arbete som ger rätt till ROT-avdrag. Du behöver också ha avtalat om vem ska har ansvaret om avdraget inte godkänns av Skatteverket.

Krav på dig som köpare

Du ska vara bosatt i Sverige och du ska betala skatt till svenska skattemyndigheter. Du behöver även betala tillräckligt med skatt för att kunna dra av rotarbetet. Arbetet får enbart utföras på en fastighet som du äger. Du inte rotavdrag för att bygga ut eller bygga om ett hus som är yngre än fem år.  För att kunna nyttja ROT-avdraget behöver du kunna ange din fastighetsbeteckning. Den finner du vanligtvis i ditt köpekontrakt.

ROT-avdrag - behöver du hjälp?

Om du planerar att utföra arbete som berättigar till ROT-avdrag men inte vet i detalj hur du ska gå vidare så är du välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur Skatteverkets regler fungerar samt vad som gäller om flera äger fastigheten tillsammans.

G Folkessons 2015-08-12

 

Articles related to Snabbfakta om ROT-avdraget