Stambyte

Om du söker hjälp med stambyte så har vi möjlighet att bistå dig med denna tjänst. Vi utför stambyte på beprövad metod och vi genomför det så att du som fastighetsägare eller dina hyresgäster upplever så lite bekymmer som möjligt.

Stambyte - mer än byte av rörstammar

De rör som leder kallvatten och varmvatten till och från fastigheten leds genom rörstammar som går vertikalt in i fastigheten. Det är vid byte av dessa som man generellt menar stambyte.  När du anlitar en entreprenad så är det alltid viktigt att företaget du anlitar har de certifieringar och intyg som krävs för att vara behöriga.  Vår erfarenhet är att god social kompetens och förmåga till kommunikation även är viktigt då ett stambyte alltid påverkar människors vardag.

Stambyte - under genomförandet

Innan vi påbörjar ett stambyte så utför vi alltid noggrann dokumentation  över de utrymmen. Detta gör vi dels för att kunna upptäcka eventuella svårigheter vid stambytet men även för att du som beställare ska vara säker på att det inte uppkommit några eventuella problem eller skador vid själva projektutförandet.

Vilka anledningar finns det till ett stambyte?

Det kan finnas olika anledningar till ett stambyte men vanliga orsaker är att rörstammarna har rostat sönder och läcker eller har blivit så igensatta att det krävs ständig tillsyn. Tidens inverkan spelar alltid en roll och över tid så slits rörstammarna. Ett stambyte kan vara en bra investering dels för att undvika dyrare kostnader på skador av fastigheten i form av skador. Ett stambyte medför generellt även till att boendekomforten höjs i fastigheten vilket alltid är positivt.

Stambyte är en investering

Ett stambyte ger din fastighet längre livstid samtidigt som det ökar värdet på fastigheten. Om rörstammarna är i ordning så sparar du även en del pengar för reparationer och underhåll.  Ett korrekt utfört stambyte kan ge en förlängd livslängd på allt mellan 30 - 60 år. Stambytet ökar värdet på fastigheten vilket är till fördel både vid försäljning eller om man önskar  höja lånet på fastigheten.

Stambyte - hur kan vi hjälpa dig?

Om du planerar att utföra ett stambyte på en fastighet och önskar att få svar på dina frågor eller vill veta mer specifika detaljer för hur vi skulle kunna bistå dig i ditt stambyte. Då är du givetvis välkommen att kontakta oss så ska vi göra vårt yttersta för att ge svar på dina frågor.