Trädgårdsanläggning

Oberoende om det gäller en offentlig trädgårdsanläggning eller en privat trädgårdsanläggning så söker du sannolikt en harmonierande trädgård som slutresultat. Där trädgården blir som ett extra rum som lämnar plats till alla att njuta.

Trädgårdsanläggning – vad behöver du?

Våra behov ser olika ut gällande trädgården. För vissa handlar det om att avnjuta för ögon och näsa och ta in färger och dofter. För andra handlar det om att även få in pratiska delar som lekhörna till barnen eller en bra plats för grillning. Flera projekt kommer handlar även om att skapa en mötesplats för samla vänner och familj och njuta av ljumma sommarkvällar. Behoven är olika men vårt förslag är att börja med att fundera ut dina behov. Hur ser behoven ut och frågeställningar som stensättning och val av träd och växter till vilka möjlighet som finns på befintlig mark. Oavsett vilka idéer eller drömmar du har så är det alltid lättare att samtala med någon som har expertis. Rätt växt och trädval kan motverka att exempelvis rotsprängning förstör en perfekt plattsättning några år senare. När du anlita G Folkessons så har du tillgång till hela vår expertis.

Trädgårdsanläggning – planering och grund

Om du exempelvis är klar eller inte behöver något ingrepp med dräneringsarbeten så kanske du går i tankarna att anlägga grunden till din nya trädgård. Vi kan hjälpa dig med markarbeten och även jordval för att få den rätta blandningen som du behöver för din nya trädgård. Ett bra grundarbete är en bra förutsättning för att kunna gå vidare med exempelvis både stensättning och montering av flaggstång som du inte önskar ska välta. Det finns även möjlighet att lägga ut duk för att begränsa ogräsproblematik.

Tillsammans!

Hur kan vi hjälpa dig?

Trädgårdsanläggning – hur kan vi hjälpa dig?

Inget projekt är det andra likt. Olika jordarter, berggrund, omkringliggande miljö , budget och smak. Ja flera faktorer spelar in när det handlar om trädgårdsanläggning. Enklast är att boka en tid med oss och berätta om hur ditt projekt ser ut. Då kan vi också enklare ge dig råd samt en kostnadskalkyl på projektet.  Ibland vill man dela upp trädgårdsanläggningen i flera etapp och vi hjälper dig gärna från allt mellan husgrund till dräneringsarbeten fram till trädgårdsanläggning och sedan även underhåll av trädgården om så önskas.

Stensättning – att välja rätt sten

Det finns idag ett stort utbud av material, färger och storlekar. Vår rekommendation är dock att välja färgton och ytstruktur på din sten efter vilken yta och färg som du har på fastigheten. Tänk även på att det ser bättre ut om stensättningen ser ut att passa in i närmiljön. Stensättningen ska finnas där utan att ta över arkitektur eller växtligheten.

Stensättning – innan du börjar

Tänk på att stensättningen ska passa så att bilen kan köra in och ut ur garaget. Entrépassager bör vara ca 140 cm breda och vanliga trädgårdsgångar mellan 70 – 90 cm breda. Ett tips är att placera ut grill, krukor och trädgårdsmöbler innan stensättningen så att du ser att allt får plats och att det blir tillräckligt med plats. Ta sedan måtten och utifrån dem så kan du lättare beräkna investeringskostnaden för din stensättning.

Trädgårdsskötsel

Våra medarbetare kan bistå trädgårdsskötsel och ta hand om allt mellan gräsklippning och häckklippning till både gödsling och kalkning. Vi kan rensa bort både sly och rensa i rabatter och har även möjlighet att bistå med detta schemamässigt under året om så önskas.

Trädgårdsskötsel – plantering

Vi kan bistå dig med plantering och utsättning av både växter och blommor. Allt från att plantera nya träd och häckar till att sköta om rabatter under en barkmarksperiod.Vi kan även frakta bort ris med egen kranbil om du så önskar.

Trädgårdsskötsel – vardaglig skötsel

Vi har möjlighet att schemalägga både gräsklippning, uppsamling av löv, rensning av rabatter och även snöröjning. Dessa tjänster lämpar sig både för företag som har växter och natur kopplat till företagsfastigheten. Det berör även fastighetsägare. Det finns även privatpersoner som önskar denna typen av tjänster då de av en eller annan anledning är bortresta och behöver tillsyn av trädgården. Synergieffekten är samtidigt att fastigheten ser mer bebodd ut vilket minskar attraktionskraften för inbrott något.

Trädgårdsskötsel – kan vi hjälpa dig?

Om du är i behov av trädgårdsskötsel till en eller flera av dina fastigheter eller tomter så är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig gärna vidare.

Brett sortiment

Bred kunskap

Flexibilitet

Nära kundrelationer

Sidor

Hem

Tjänster

Maskinpark

Dokument

Kontakt

Kontakt kontor

0454-50029

Mail: info@gfolkessons.se
org: 556587-2461

Gallerydavägen 172-48
375 91 Mörrum

Kontaktpersoner

Entreprenad & projekt
Jim: 0734-06 11 04

Administration & ekonomi
Robin: 0705-80 09 87

Lokalvård & trädgård
Pernilla: 0707-48 11 09

Sociala medier